Elämä järjestykseen | Yes Girl Bootcamp

GYST – eli Get Your Shit Together – on teema, joka on kaikkien mielessä syksyllä. Eikä syyttä, sillä onhan se ihanaa taas suunnitella uusia tavoitteita ja "ryhdistäytyä" kesän viinittelyjen ja pitkien iltojen jälkeen. Yes Girlin bootcampista inspiroituneena halusin jakaa omat hyvinvointi GYST -vinkit syksylle!

Syksy on aina ollut minulle sellaista uuden alkua varmaankin siksi, että olen syntynyt 2. syyskuuta ja horoskooppini uusi vuosi on 10. syyskuuta. Tänä vuonna syksy on myös lähtenyt käyntiin jotenkin erityisen hyvällä ja tehokkaalla fiiliksellä!

Syyskuu sai myös siksi hyvän alun, että viime viikolla suunnattiin Yes Girlin järjestämälle bootcampille Vierumälle. Bootcampin tarkoituksena oli teeman mukaisesti pistää mieli ja keho kuntoon tulevaa talvea varten. Reissu piti sisällään paljon urheilua, terveellistä ruokaa, mindfulnessia fit & healthy suppailun muodossa ja tietysti hyvää seuraa!


Lisäksi pidin aamiaisella motivaatio luennon liittyen itsevarmuuteen ja kehonkieleen. Ainakin luennon jälkeisten keskustelujen perusteella yleisö piti aiheesta ja itselleni jäi myös todella hyvä fiilis tästä – vaikka aluksi jännittikin hieman. Oli ihanaa päästä puhumaan näin menestyneille ja inspiroiville naisille.

Miten nyt laittaa elämä järjestykseen tulevaksi talveksi? ( tai milloin tahansa! )

1. Suunnittele itsellesi uudet aamu- ja iltarutiinit:

Miten voisit aloittaa päiväsi tehokkaasti ja hyvällä energialla? Entä miten rauhoittua ennen nukkumaanmenoa? Omia suosikkejani ovat ehdottomasti meditointi, lukeminen ja kiitollisuuspäiväkirja. Jokainen aamu alkaa myös parhaiten terveellisellä ja täyttävällä aamiaisella :)


2. Kokeile uutta treenimuotoa tai jatka suosikillasi:

Etsi itsellesi sellainen laji josta nautit aidosti ja kokeile rohkeasti uutta! Bootcampillä tuli kokeiltua montaa uutta lajia ja tykkäsin yllättäen kaikista. Joskus on hyvä vähän haastaa itseään, mutta myös vanhat hyväksi todetut treenimuodot toimii aina. Itse aloitin taas hotjoogan pitkästä aikaa ja mikään ei kyllä voita sitä fiilistä, kun kylminä syys-aamuina saa herättää kehon lämmöllä.

3. Pyhitä ainakin yksi ilta viikossa rentoutumiselle:

Vietä aikaa yksin tai ystävien kanssa ja rentoudu kunnolla. Käy saunassa, tee koti-spa, juo kamomillateetä, lue lempi kirjaasi, pelaa lautapelejä, katso Netflixiä jne. Syksyllä saattaa helposti innostua suorittamaan hieman liikaa GYST -teeman nimissä, mutta mielenterveyden ja kehon kannalta on tärkeää myös muistaa levätä kunnolla. Kehitystä tapahtuu myös levossa ja seuraavana päivänä on taas energiaa unelmien saavuttamiseen!

4.Panosta terveelliseen ruokavalioon ja kokeile uutta:

Yes Girlin trendikäs puurobaari oli täynnä suolaisia ja makeita puuron päällisiä – ja koska tapahtuman pääyhteistyökumppanina oli Vuokkoset – oli ainekset koottu naisten kuukautispäiviä tukevista ruoka-aineista. Voit katsoa Yes Girlin maukkaat vinkit tästä.

Omia suosikkejani suolaisissa puuroissa ovat mm. pinjansiemenet, kananmuna ja lehtikaali, jotka kaikki toimivat mainiosti puuron päällä! Kokeile taas rohkeasti uusia juttuja ja etsi omat suosikkisi. Terveellinen ruokavalio on elinvoimaisuuden perusta ja siksi suosittelenkin panostamaan siihen joka päivä :)


5. Suunnittele ajankäyttöäsi ja kirjaa menot kalenteriin:

Pohdi mihin haluat elämässäsi saavuttaa ja mihin käytät aikaasi juuri nyt? Vievätkö nykyiset ajanvietteesi sinua kohti unelmiasi? Jos ei niin nyt on aika tehdä uusi suunnitelma! Kirjaa tavoitteet ylös ja listaa alle ainakin viisi tapaa saavuttaa kyseinen tavoite. Sen jälkeen merkkaa aktiviteetit kalenteriin ja pysy suunnitelmassa. Apua aikaansaamiseen saat myös Yes Girlin ja minun suosikkikirjasta aikaansaamisen taika.


6. Usko itseesi ja luota taitoihisi:

Positiivinen psykologia keskittyy omiin vahvuuksiin ja niiden hyödyntämiseen. Usein me keskitymme kuitenkin niihin asioihin, joissa emme ole niin hyviä. "Heikkouksiakin" on hyvä vahvistaa, mutta mitä jos niiden sijaan keskittyisi siihen missä sinä olet jo hyvä? Jokaisella meistä on omat ainutlaatuiset vahvuudet.

Sisäinen itsevarmuus lähtee siitä, että uskoo itseesi ja taitoihisi. Jos sinä et usko itseesi, niin miksi kukaan muukaan uskoisi? Nyt on sinun aika kulkea kohti unelmiasi. You got this!


Ihanaa syksyn alkua ja let's get this shit together!


Lämmöllä,

Adama


Kuvat: Juuli Rönkä / @papweplanesj


Kiitos Kriselda & Petra ihanasta tapahtumasta ja kiitos kaikille tytöille super hyvästä seurasta! Kiitos myös yhteistyökumppaneille ihanista tuotelahjoista ja aktiviteeteista! ♡
Adama Sofia Jallow