8 vinkkiä muovin vähentämiseen | Zero Waste Suomi

Tiesitkö sä, että muovin hajoamisprosessiin voi kulua jopa 500-1000 vuotta eikä se koskaan maannu kokonaan. Suomessa kulutetaan arvioltaan 300 miljoonaa muovikassia ja 900 miljoonaa hedelmäpussia vuosittain. Lisäksi säännöllisesti kuukautissiteitä käyttävä nainen tuottaa elämänsä aikana keskimäärin 136 kiloa muovijätettä pelkästään siteistä - aika hullua eikö?

Viime kuussa mut haastettiin mukaan muovittomaan maaliskuuhun ja se pisti mut muuttamaan mun muovin kulutusta huimasti! En todellakaan elä vielä täysin muovittomasti – tämä on varmasti myös aika hankalaa nykyajan maailmassa, kun muovia on joka puolella – mutta uskon, että pienilläkin muutoksilla on suuri vaikutus meidän kulutukseen ja tietysti ympäristöön.

Kurkkaa videolta mun 8 vinkkiä muovin vähentämiseen!