Blogi

Vaurauden-mielenlaatu

Näin manifestoit rahaa ja vaurautta elämääsi

Mindful -hetki podcast #43

Mitä on vaurauden-mielenlaatu? Raha on usein tabu aihe yhteiskunnassamme, mutta sillä on oikeastaan hyvinkin iso rooli elämässämme. Se on välttämätön osa selviytymistä, ja enemmän rahaa antaa meille vapauden tavoitella unelmiamme ja intohimojamme. Joten tästä syystä tänään puhun siitä, miten voit manifestoida lisää vaurautta elämääsi. 

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, että manifestointi ei ole vain haaveilua tai positiivisia ajattelua. Kyse on toiminnasta ja sellaisen mielenlaadun luomisesta, joka houkuttelee runsautta elämään. 

Manifestointi on tietynlaista energiaa ja värähtelyä, jota voimme kehittää itsessämme. Universumi toimii aina niin, että sitä energiaa mitä annamme ulkomaailmaan, myös saamme elämään takaisin oli se sitten positiivista tai negatiivista energiaa. 

Yksi tärkeimmistä askelista kohti vaurautta on ensin luoda positiivinen suhde siihen. On päästettävä irti kaikista negatiivisista uskomuksista tai rajoittavista ajatuksista, joita on rahasta, ja nähtävä se työkaluna, joka voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. 

Raha on tärkeä osa elämää, ja on okei haluta sitä enemmän. Itse asiassa halu saada enemmän on usein se, mikä ajaa meitä työskentelemään kovemmin ja saavuttamaan tavoitteemme. Moni saattaa kuitenkin tuntea olevansa jumissa huonossa taloudellisessa tilanteessaan ja kamppailla uskomusten kanssa, jotka estää manifestoimasta paremaa vaurautta elämään.. Mutta hyvä uutinen on, että on todellakin mahdollista luoda positiivinen suhde rahaan ja houkutella sitä enemmän elämään! 

Raha tai vaurauden-mielenlaatu  – mitä se on ja miten muuttaa sitä parempaan? 

Ennen kuin voidaan puhua manifestoinnista, on puhuttava raha-mindsetistä eli tietynlaisesta ajattelutavasta rahan suhteen. Uskomukset ja ajatukset rahasta voivat vaikuttaa merkittävästi kykyyn manifestoida sitä. Jos uskot, että raha on niukkaa, että et ansaitse sitä tai että se ei ole tärkeää, on epätodennäköisempi mahdollisuus houkutella sitä elämään. Jos taas uskot, että maailmassa on runsaasti rahaa ja että ansaitset sitä, on todennäköisempi mahdollisuus manifestoida sitä lisää elämääsi.

Vaurastuminen on yli 80 % psykologiaa, eli sitä miten sinä ajattelet rahasta ja mitä uskomuksia sinulla on rahasta ja omaa alitajuntaa voi tukea vaurastumisessa.

On myös tärkeää muista, että vaurauden-mindset ei tarkoita välttämättä sitä, että henkilö olisi rahallisesti erityisen rikas vaan hänen mielensä on vauras. Henkilöllä voi olla paljon rahaa, mutta silti hän pelkää menettävänsä sen, tuhlaa holtittomasti tai ei ollenkaan, perustaa koko identiteetin vain rahalle ja on tietyllä tavalla sen vanki. 

Henkilö voi olla myös mieleltään hyvin vauras vaikka rahaa itsessään ei olisi paljoa, hän osaa silti käyttää rahaa paremmin ja suhtautua siihen vauraammin kuin ns. Tuhlaava rikas. Eli ei turhaan puhuta niistä henkilöistä, jotka ovat saaneet lottovoiton, mutta tuhlanneet rahat muutamassa vuodessa. Yksi syy siihen on se, että heidän mielenlaatu oli edelleen köyhä eivätkä nämä ihmiset kultivoineet vaurauden mielenlaatua.

Miten muuttaa vaurauden-mielenlaatu? 

Voit muuttaa vaurauden-mielenlaatuasi paremmaksi tekemällä ​​muutoksia ajattelutapaasi. Ensinnäkin, sinun on tärkeää tunnistaa ja tunnustaa nykyiset negatiiviset ajattelumallisi rahasta. Oletko jatkuvasti huolissasi rahasta? Pelkäätkö menettäväsi sen? Uskotko, että sinulla ei koskaan ole tarpeeksi rahaa tai varaa johonkin?

Kun olet tunnistanut nämä negatiiviset ajattelumallit, voit alkaa muuttaa niitä. Aloita ajattelemalla rahaa positiivisemmin ja kiitollisemmin. Tule tietoiseksi kaikista rahan lähteistä elämässäsi ja keskity siihen, miten ne ovat auttaneet sinua ja antaneet sinulle mahdollisuuksia. 

Kiitollisuuspäiväkirja on täydellinen tapa muokata omaa ajattelutapaa ja nähdä myös se, mitä sinulla jo on elämässäsi. Kun keskityt siihen, mitä sinulla jo on, ja ilmaiset kiitollisuutta siitä, lähetät positiivisen signaalin universumille, että olet avoin vastaanottamaan enemmän. Lisäksi on tärkeää päästää irti kaikista negatiivisista ajatuksista tai uskomuksista, joita on rahasta, ja korvata ne positiivisilla vahvistuksilla. Sen sijaan, että ajattelet “Minulla ei ole varaa siihen”, voit sanoa “Valitsen investoida asioihin, jotka tuovat minulle runsautta ja iloa”.

Toiseksi, keskity siihen, mitä haluat rahalla saavuttaa. Onko se taloudellinen turvallisuus, matkustaminen, omaisuuden hankinta tai jotain muuta? Kirjoita ylös tavoitteesi ja visualisoi niitä säännöllisesti.

Lopuksi, ota positiivisia askelia tavoitteidesi saavuttamiseksi. Se voi tarkoittaa säästämistä, sijoittamista, uuden työn hakemista tai jotain muuta. Ole rohkea ja ala ottamaan askelia kohti taloudellista vapautta. 

Tämä on tärkeä osa vaurauden manifestoinnissa, sillä on tärkeää olla avoin vastaanottamaan sitä. Joskus saatamme alitajuisesti estää kykyä vastaanottaa runsautta pitämällä kiinni rajoittavista uskomuksista tai tuntien itsemme arvottomiksi. Päästämällä irti näistä uskomuksista ja omaksumalla meille saatavilla olevan runsauden, voimme luoda rahan virtauksen elämään.

Miten sitten voit manifestoida enemmän vaurautta elämääsi? Konkreettiset askeleet: 

Ensinnäkin, selkeytä itsellesi mitä vauraus merkitsee sinulle ja aseta selkeät ja tarkat taloudelliset tavoitteet. Kirjoita ne ylös ja luo toimintasuunnitelma. Tämä voi auttaa sinua visualisoimaan ja manifesoimaan haluamiasi asioita. On myös tärkeää sitoutua näihin tavoitteisiin ja toteuttaa johdonmukaisia tekoja niiden saavuttamiseksi. Mitkä on ne pienet askeleet, joita voit lähteä toteuttamaan jo nyt ja jotka vievät sinut kohti isompaa tavoitetta esim. Varakkaampaa elämää? 

Seuraavaksi, harjoita visualisointia. Kuvittele jo omistavasi haluamasi varallisuus ja tunnet ne tunteet, jotka siihen liittyvät. Visualisoi itsesi elämässä vauraudessa, tekemässä asioita, joista pidät, ja tuntien taloudellisen turvallisuuden. Tämä voi auttaa sinua tasapainottamaan energiasi runsauden kanssa ja houkuttelemaan sitä enemmän elämääsi. 

Yksi tärkeä askel on luoda inspiraatiota ja oikeanlaista energiaa ympärillesi, jotka ovat linjassa toiveidesi kanssa ja tietyllä tavalla heijastaa sitä elämäntyyliä, jota haluat elää. Esimerkiksi, jos tavoitteesi on aloittaa yritys, silloin verkostoitumisen muiden yrittäjien kanssa voi olla inspiroivaa ja auttaa sinua pääsemään samaan energiaan, joka helpottaa myös itse tekemistä ja tavoitteesi saavuttamista. On totta, että olemme aina keskiarvio viidestä läheisimmästä ihmisestä ja siksi ihmissuhteet on tärkeässä osassa mitä tulee vaurauden manifestointiin. 

Miten varakkuuden manifestointi liittyy terveyteemme? 

Taloudellinen stressi voi vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin. Jatkuva huoli rahasta voi johtaa ahdistukseen, masennukseen ja muihin terveysongelmiin. Taloudellisesti turvallisen ja runsauden tunteen kokeminen voi puolestaan vaikuttaa positiivisesti henkiseen ja fyysiseen terveyteen.

Kun rahaa on tarpeeksi,  on todennäköisemmin mahdollisuus panostaa terveelliseen ruokaan, liikuntaan ja muihin resursseihin, jotka tukevat hyvinvointia. Toki on paljon myös tapoja pitää hyvinvoinnista huolta ilmaiseksi, mutta raha mahdollistaa muun muassa paremman ja nopeamman terveydenhuollon.  Lisäksi taloudellinen turvallisuus vapauttaa aikaa itselle tärkeille asioille (kuuntele jakso vapauden lisäämisestä) ja se voi vähentää stressiä ja ahdistusta, mikä antaa mahdollisuuden keskittyä muihin elämänalueisiin, kuten ihmissuhteisiin ja henkilökohtaiseen kasvuun.

Muista, että mikään ei ole kiveen hakattua ja vaikka nyt eläisit vähävaraisesti on sinulla mahdollisuus muokata elämääsi rikkaammaksi – pikkuhiljaa ja pienin askelin.

Varakkuuden lisääminen alkaa ensin mielentilasta ja uskomuksista rahan suhteen, mutta on tärkeää muistaa tehdä myös konkreettisia asioita oman talouden parantamiseksi. Niin usein se on kuitenkin kiinni siitä, miten toimimme arjessa päivittäin ja miten kulutamme rahaa. Kun parannat suhdetta rahaan, voit myös parantaa kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia. Raha ei ole mikään pakollinen paha vaan se voi auttaa meitä elämässä eteenpäin, luoden meille vapautta ja mahdollisuuksia toteuttaa omannäköistä unelmaelämää!