Blogi

Unelma-arki

Lifestyle design: Viisi askelta unelma-arjen rakentamiseen | Mindful -hetki podcast jakso # 70

Tässä jaksossa puhun unelma-arjen toteuttamisesta. Jaan viisi askelta siihen, mitä voit lähteä toteuttamaan omaa unelma-arkeasi. Ne ovat asioita, joita olen viime aikoina tehnyt, asioita, joihin uskon sydämeni pohjasta ja olen nähnyt, että nämä oikeasti myös toimii.

Näiden avulla olen lähtenyt muokkaamaan elämästäni paljon mielekkäämpää, onnellisempaa ja merkityksellisempää. Uskon tosi vahvasti, että unelma-arjen keskiössä on nimenomaan aina se merkityksellisyys. Se, että me koetaan, että me tehdään asioita ja saadaan kokea asioita, jotka vie meitä eteenpäin, mutta antaa meille myös merkityksellisyyttä ja onnellisuutta.


Mitä on unelma-arki?

Loppupeleissä unelma-arki ei yleensä ole mitään sen ihmeempää kuin sitä, että ihminen kokisi, että on hyvä olla ja tykkää tästä elämästä. Nauttii tästä, eikä stressaavaa kiireistä oravanpyörää. Ja se on se, mitä haluun jakaa sinulle tänään. 

Auttaa löytämään niitä unelma-arjen palasia sinne arkeen, jotka tukis sun hyvinvointia.

Ja muutenkin lisäisi sulle semmoista inspiraatiota tämän kaiken pimeyden keskelle, mitä tällä hetkellä on, kun talvikin tulee. Nyt kun alkaa olemaan pimeää tuolla ulkona, se saattaa olla se mikä helposti ottaa meistä vallan. Oikeasti me voidaan kuitenkin tosi paljon vaikuttaa omaan arkeen ja tehdä siitä vieläkin ihanampaa, vaikka ulkona olisi kuinka pimeää. Valo on aina meidän sisällä ja pienet jutut on yleensä niitä, joista mielestäni kasvaa se iso kokonaisuus.

Kun lähdetään rakentamaan omaa unelma-arkea, niin voi aloittaa katsomalla sitä, että mikä on esim. mun unelmaelämä. Elänkö unelmaelämää tällä hetkellä ja jos en elä, niin mitkä on syyt siihen?


Unelmien arki – ensimmäinen askel

Ihan ensimmäisenä on niin tärkeää oivaltaa se, että unelmaelämä ei välttämättä aina tarkoita sitä, että ei tee työtä, on superrikas ja asuu kartanossa, jossain aurinkoisessa maassa.

Se kuulostaa ihanalta näin sanottuna varmasti monen korvaan, mutta todellisuudessa se unelma-arki lähtee sisältä. Voit olla superrikas ja asua jossain unelma paikassa, mutta voi olla, että voit silti sisäisesti tosi huonosti. Ja tämä on asia, mitä on nähty paljon maailmassa, että rikkaimmat ihmiset tai ne, joita me katsotaan, että toi elää unelma elämää, niin ne ei voikkaan niin hyvin.

Sieltä puuttuu se sisäinen täyttymys, sisäinen hyvinvointi. Loppupeleissä kaikki lähtee ensin siitä, ja sitten vasta tulee se kaikki muu, mitä ympärille rakentuu materiasta, niin se on ekstraa. Oikeasti todellisuudessa se materia ei koskaan tuo meille onnellisuutta, se ei koskaan luo sitä unelma-arkea elämää, vaan ne on ne sisäisen täyttymyksen asiat.

Ja niitä ihan jokainen, olet sitten missä tahansa elämänvaiheessa tällä hetkellä, niin voi lähteä toteuttamaan omassa elämässään asioita, jotka tukee tämän hetken elämän unelma-arkea. Tietyllä tavalla uskon, että se koko ajan siitä rakentuu eteenpäin. Kun asioita toistaa säännöllisesti omassa elämässä ja oivaltaa sen, että pienillä jutuilla voin tuoda inspiraatiota tähän arkeen.

Esimerkkinä se, että olen tällä hetkellä kolmekymppinen kahden pienen lapsen äiti, elän ruuhkavuosia, voisin nähdä tämä elämänvaiheen niin että se on kovin kiireistä ja paljon velvollisuuksia, hyvin vähän omaa aikaa ja näin poispäin, mutta silti näen tosi paljon unelma-arjen palasia omassa elämässäni.

Olen päässyt toteuttaa paljon asioita, jotka oli vuosia sitten unelmia. Olen saanut muokattua mun elämästä semmoista, mistä tällä hetkellä oikeasti nautin. Ja edelleen mulla on visioita siitä, että millaista haluan, että mun suuren kuvan unelmaelämä on. Olen koko ajan menossa siitä kohti.

Mutta niin tärkeää on muistaa elää myös tässä hetkessä.


Siksi tämän podcastinkin nimi on Mindful -hetki. Että tulisit tietoiseksi tästä hetkestä. Ei ole olemassa mitään täydellistä, on huonoja päiviä, hyviä päiviä, mutta miten me voidaan jokaiseen arkipäivään tuoda jotain pieniäkin unelma-arjen palasia?

Se on se ehkä ajatus unelma-arjen luomisessa. Ei täydellisyyttä, vaan pieniä ihania juttuja juuri sinun arkeen sopivia. Eilen, kun tämä jakso tulee, oli uusi kuu, maanantaina 13. päivä, ja se on täydellistä aikaa manifestoida omia unelmiaan oikeasti todeksi. Mutta erityisesti nyt tämä uusi kuu skorpionissa on semmoinen, joka tuo esiin juuri niitä ihan päivittäisiä rutiineja. Miten voit tuoda sun päivittäiseen elämään asioita, jotka tukee visiotasi, tukee sinun tavoitteita?

Kirjoita ylös niitä asioita, niin sä oot tyytyväinen just nyt?


Mitä kaipaisit lisää, entä vähemmän jne. Mutta erityisesti, kun lähdetään miettimään sitä unelma-arkea, niin on tärkeä aloittaa siitä, että miltä se arki näyttää juuri nyt.

Eli askel yksi on se, että syvennyt siihen, että miltä arki näyttää juuri nyt. Itse havahduin tähän joku kuukausi takaperin, kun juttelin yhden ystävän kanssa unelma-arjesta. Sitten jostain syystä satuin kuuntelemaan yhden podcastin unelma-arjesta. Ja aloin tosi paljon pohtia omaa arkeani.

Miltä arkeni näyttää nyt? Onko se sellaista, mistä olen unelmoinut? Osittain kyllä, siellä on paljon yrittäjän vapautta, josta unelmoin seitsemän vuotta sitten tosi paljon. Saan aika hyvin toteuttaa asioita, mitä rakastan, mistä olen tosi kiitollinen. Mulla on ihana perhe, ihanat ystävät.

Liikun säännöllisesti ja pidän hyvinvoinnistani huolta. Harjoitan mindfulnessia, eli henkiset jutut on mun elämässä koko ajan. Kaikkea siis mitä halusinkin. Mutta silti ymmärsin, että ei. Ja tietyllä tavalla vähän järkytyin siitä, että vaikka olen saanut niitä vapauksia, mistä olen unelmoinut, mutta koska mikään ei ole ikinä täydellistä, niin ymmärsin, että silti tälläkin hetkellä suurin osa päivistä menee tietokoneen takana. Tämä taas ei ole mun unelmaa.

Eli unelmani ei ole istua tietokoneen takana. Voin istua 20 prosenttia työajasta tietokoneella, mutta en 80 prosenttia, mitä se tällä hetkellä on. Eli se, että katoin sitä, että miltä mun arki näyttää nyt, niin mä ihan ensimmäisenä listasin asioita, mitkä toimii ja mitkä ei.


Unelma-arki, askel kaksi, kirjota asioita, mitkä toimii, mitkä ei.

Ja mulla tosiaan toimi tosi selkeesti se, että pidän henkisestä hyvinvoinnista ja fyysisestä hyvinvoinnista huolta, that’s all good. Mulla on ihania ihmisiä ympärillä. Koen, että mulla ei tällä hetkellä ole mitään ihmissuhteita, mitkä veisi energiaani, mikä on aivan ihanan vapauttavaa. Joskus on ollut myös ihmissuhteita, jotka vievät tosi paljon energiaa.

Koen myös, että mun rutiinit on aikalailla sellaisia, mistä tykkään, jotka tukee mun unelma-arkea. Mut sitten tajusin, että multa puuttuu tosi paljon luovuutta. Ja mä en tarkota nyt, että mä en oilisi luova tällä hetkellä.

Olen tosi luova monissakin mun työn jutuissa. Mut mä ymmärsin, että mä en oo hirveen luova mun työn ulkopuolella. Ja se jos jokin sai mut miettimään, että okei, minkälaista luovuutta kaipaan. Miltä se arki näyttää nyt, mitä teen ihan päivittäin. Kirjoitin, että mitä aamusta teen, kun herään ihan iltaan asti.


Voit tehdä samoin, kirjoittaa sun päivän auki. Ymmärsin, että kaipaan tosi paljon jotain fyysistä luovuutta. Se on esimerkiksi sitä, että voisin harrastaa musiikkia. Ja mitä tein? Ilmoittauduin laulutunneille. Nyt käyn kerran viikossa laulutunneilla ja päivittäin raivaan aikaa laulamiselle.

Laulumusiikki on aina ollu osa mua tosi vahvasti, lapsuudesta asti olen harrastanu popjazz konservatoriossa Suomessa, Helsingissä laulamista. Olen soittanu pianoa monta vuotta. Soitin jopa trumpettia yhden vuoden. Eli musiikki on ollut hyvin vahvasti mussa, mutta jossain kohtaa kadotin sen. Vaikka olen aina kuunnellut musiikkia ja laulanut, niin kadotin sen jollakin tavalla arjestani konkreettisesti ja nyt ymmärsin, että haluan sen takasin.

Se on yks mun unelma-arjen palanen, että mä toteutan itseäni musikaalisesti, niinpä ilmoittaudun laulutunneille. Ja se on ollut ihan paras päätös. Haluan lisätä jollakin tavalla tätä laulua vielä entistä enemmän. Nyt seuraava juttu mitä haluan tehdä, on lähteä vielä harjoittaa ääntäni enemmän myös puheessa.

Ja parantaa mun ääntä. Ja totta kai se laulutunneillakin paranee. Mutta sekin oli semmoinen, että ymmärsin, että mun unelma-arki on semmoista, mikä sisältäisi asioita, joita teen ihan fyysisesti, kuten laulutunnit. Sitten ilmoittauduin improtunnille, koska halusin päästä esiintymään enemmän.

Se on yksi juttu, mitä haluan edistää elämässä ja uralla. Mut nämä ei ole pelkästään mihinkään tavoitteisiin tai urajuttuihin liittyviä asioita, vaan ne on asioita, jotka inspiroi mua. Asioita, jotka lisää merkityksen tuntemusta, ja se on se, mistä kannattaa lähteä liikkeelle.

Miltä se arki näyttää nyt, kirjoittaa se auki ja sitten katso siitä, että mikä mielestäsi toimii.


Varmasti siellä on asioita, jotka on tosi hyviä, mutta mitkä asiat ei toimi ja miksi? Ja mitä sun mielestä puuttuu sieltä? Tähän haluan sanoa kommentin, että joskus se voi olla jotain mitä pitäisi vähentää. Mikä osa-alue ei toimi, ei välttämättä ole sitä, että tarvitsee aina lisätä jotain, vaan voi olla myös, että jotain pitää vähentää.

Okei, mä oon tosi paljon somessa skrollailen tai mä tuhlaan aikaan johonkin ihan tyhjänpäiväisiin juttuiin. Ja se ei toimi mulle. Tai mulle ei toimi tällä hetkellä se, että mä menen liian myöhään nukkumaan. Nämä voi olla semmosia asioita, missä kannattaa olla itselleen tosi rehellinen. Tukeeko nämä mun unelma-arkea tällä hetkellä?

Mulla juuri tuo hyvinvointi on suht hyvällä mallilla. Meditoin säännöllisesti ja nukun hyvin ja yritän juuri panostaa varsinkin nukkumiseen ja palautumiseen. Ymmärsin kuitenkin, että sitä luovuutta konkreettisesti puuttu ja sitten päätin tehdä asialle jotain ja päätin, että nyt oikeasti otan sen askeleen.

Mulla se oli se laulutunnit ja improtunti ja nyt mä olen paljon muutakin katsonut, mitä mä haluaisin tehdä, ihan vaikka maalata kotona lisää, ostaa jonkun ihanan ison kanvaksen ja maalaustarvikkeet ja intuitiivisesti maalata. Tehdä asioita, jotka luo mulle hyvää oloa ja jotka tuo sitä unelmointia sinne arjen osaksi.

Itseasiassa on tosi tärkeä juttu muistaa unelma-arjessa, sen ei tarvitse olla sitä, että me tähdätään vaan johonkin tiettyyn päämäärään, vaan miten voin tuoda sitä unelmointia ja unelma fiilistä, ihanaa energiaa jokaiseen arkipäivään.

Mikään ei ole masentavampaa kuin se, jos oma mielikin on semmoinen, että ei kiinnosta mikään ja arki tuntuu ihan hirveältä oravan pyörältä. Ja siis tosi monelle se on niin, onhan se realistista. Uskon kuitenkin, että jokainen pystyy tuomaan omaan arkeensa pieniä taian palasia ihan tosi pienillä jutuilla.

Unelma-arki – kolmas askel

Kolmantena tosi tärkeää on se, että pohdit sitä, että mistä unelma-arki koostuu, koska me ollaan niin erilaisia jokainen, niin sulle välttämättä ei ole se meditaatio tai aamulla aikaisin herääminen se juttu. Ja esimerkiksi jos saat nukkua tosi pitkään niin go for it, enjoy it. Mulle se ei ole tällä hetkellä se.

Mikä sopii sun arkeen tällä hetkellä, ja myös että mikä inspiroi ja on linjassa sun elämänkatsomuksen, sun arvojen ja myös niiden tavoitteiden kanssa.

Kaikelle tekemiselle ei tarvitse olla tavoitetta, niin kuin sanoin, esimerkiksi se intuitiivisesti maalaaminen olisi asia, mille en aseta tavoitetta, haluan vain maalata. Vain sen takia, että se tuntuu ihanalta ja vapauttavalta, mutta sitten voi olla laulaminen ja improtunnit, jotka on linjassa mun puhujatavoitteiden kanssa, sen, että haluan esiintyä enemmän, puhua enemmän kameralle, puhua enemmän yleisölle. Nämä tukevat sitä, vaikka ne on myös samalla ihan vapaa-ajan intohimoja.

Unelma-arki, mikä edistää tavoitteitasi?


Unelma-arjesta, olisi myös hyvä löytyä niitä niin sanottuja neulaa työntäviä asioita, eli niitä, jotka myös edistää sun tavoitteita. Näen esimerkiksi, mulla aamurutiinit semmoisena. Aamurutiinit, jos jotkut tuo niin paljon hyvää energiaa arkeen, ne auttaa pitämään semmoisessa hyvässä voimassa niin sanotusti. Ne lisäävät henkistä hyvinvointia, jaksamista, etenkin tämän pimeyden keskellä ne antavat mulle paljon sisäistä täyttymystä ja onnellisuutta. Eli ne ei ole mitään vähäpäätöisiä juttuja, vaan se miten aloitan päiväni, määrittelee paljolti sen, miten loppupäivä menee. Miten se mun unelma-arki oikeasti toteutuu.

Olen todistanut sen omassa elämässäni monta kertaa, että jos en aloita aamua oikeasti keskittyen niihin asioihin, mitä rakastan, niin yleensä mulla on vähän semmoinen saamaton olo. Vähän negatiivinen olo, ja mun mieli menee tosi helposti sinne huonoon suuntaan, versus kun aloitan aamun niin, että on oikeasti semmoinen hyvä, energinen fiilis.

Olen jo keskittynyt itseeni ja sit voin keskittyä mun töihin. Ja toki mun on mahdollista toimia tälleen, koska olen yrittäjä. Taas katsot siis sitä sun omaa arkea, miltä sun arki näyttää, mikä on se yksi juttukin, minkä voit tuoda aamuun. Että jos sä tiedät, että sun aamut on tosi kiireisiä, niin voitko ottaa sinne ihan muutaman minuutin hengittelyn ennen kuin sääntäät päivän juttuihin tai voisiko se olla se tietoisesti hampainen peseminen tai suihkussa käyminen.

Mikä ikinä se onkaan, niin ota se. Voiko olla töissä joku pieni hetki ennen kuin aloitat sut työt. Eli raivaa sitä aikaa sieltä ja ole rehellinen siitä, että mistä sun unelma-arki koostuu, koska kaikille se on niin erilaista. Mulle se on se aamurutiinit, mulle se on se, että mä saan tehdä unelmatyöprojekteja, keskittyä olennaiseen ja myös viettää aikaa mun perheen kanssa.

Mun unelma-arki on tällä hetkellä myös sitä, että koska mulla on niin pienet lapset, niin haluan priorisoida sitä, että haen heidät aikaisin päiväkodista, lopetan työt aikaisemmin, ehdin viettää heidän kanssa illan. He menevät jo niin aikaisin nukkumaan, että sitten sen jälkeen on taas omaa aikaa. Ja myös se, että menen itse aikaisin nukkumaan.

Ja tavallaan se unelma-arki on tosi tärkeetä mulle myös siinä, että mulla on siellä nimenomaan niitä luovia asioita viikoittain. Välttämättä ei ole päivittäin, joskus on tylsempiä päiviä. Mutta yritän, että mulla olisi viikoittain ainakin laulutunti, improtunti, maalausta. Luonnossa kävelyä, ah, rakastan luonnossa kävelyä, se on mulle todellakin unelmaa.

Ja sit ne muut jutut tukee ja on ihanaa extraa, kun pääsen vaikka ulkomaan matkalle tai johonki retriitille. Niin ne on myös osa sitä mun unelma-arkea, mut niitä ei tarvii olla joka päivä. Näin koen mun unelma-arjen, mutta sulla voi olla ihan erilainen unelma-arki, eli mieti mikä on sun unelma-arki.

Unelma arki – neljäs askel


Mitkä rutiinit ja tavat tukisi tätä? Niin kuin sanoin, niin mulle ne aamurutiinit, se että herään ajoissa ja rauhassa. Kun lapset on lähtenyt päiväkotiin ja mä pääsen itse tekemään mun aamutreenin. Sitten aamutreenin jälkeen menen pulahtaa mun kylmäaltaaseen, kirjotan, luen, meditoin ja alan tekemään töitä.

Ja se, että voin aloittaa työt vasta kymmeneltä, niin sekin on mun unelma-arkea. Ei tarvitse heti aamusta aloittaa töitä. Mulla on ollut monen monta työpaikkaa, voin kertoa, aloitin 13-vuotiaana työt, niin siellähän oli usein todella erilaisia rutineeja silloin. Sehän oli tosi erilaista, en mä silloin käyttänyt aikaa tämmöisille, mutta se oli silloin mun unelma, että jos mä voisin joskus elää sellaista arkee, että mun aamut on täysin vapaita ja mä aloitan työt vasta kymmeneltä, niin sehän on nyt just sitä, mitä tällä hetkellä elän.

Millä tavalla sä lähet rakentaa sitä sun unelma arkea pikku hiljaa? Asiat, joita me toistetaan päivittäin, niin ne on ne, mistä kasvaa se isompi kokonaisuus. Se ei välttämättä siinä hetkessä heti näy. Jos alkaa vaikka meditoimaan, niin voi olla, että sä et ekan kerran, tokan kerran, kolmannen, edes kuudennen kerrankaan jälkeen näe vielä mitään tulosta.

Mutta, kun toistat sitä mahdollisimman pitkään ja säännöllisesti, niin tulokset alkaa näkymään. Meditaatiosssa itseasiassa ei tarvitse olla mitään tavoitetta. Minun mielestäni näissä hyvinvointiin liittyvissä harjoituksissa ei kannata itselleen asettaa mitään tavoitetta.

Esimerkiksi jos meditoin säännöllisesti, niin alan huomaamaan, että hei, henkinen hyvinvointi on jotenkin alkanut vähä vahvistua, ehkä minä olen vähän rauhallisempi. Tulee niitä epämiellyttäviä tuntemuksia, mutta sekin on tietoisuuden harjoittamista. Opin tuntemaan itseäni paremmin.

Se, että muistat, että kun rakennat sun unelma-arkea, niin ne päivittäiset teot, ne pienet jutut, se yksi vesilasi aamulla, päivittäinen kävely, kehonhuolto, kirjoittaminen, meditaatio, luova tekeminen, ihmissuhteet, jotka ravitsevat sinua, niin ne on ne, josta kasvaa se isompi unelma-elämä. Se on sinun unelma-arki.

Ne rakentuu päiväkerrallaan, tapa kerrallaan, ja mitä se vaatii, on toistaminen. Koska unelmat eivät toteudu niin, että minä vain päivän teen jotain. Että nyt vaan päivän teen niitä ihania asioita, joista mä oon unelmoinut ja huomenna mä menen takaisin mun vanhoihin tapoihin, jotka ei palvellut sitä mun unelma elämää, mutta eihän se nyt haittaa, kun mä kerran teen.

Niin ei voi odottaa silloin, että yli huomenna olisi taas hyvä olla, jos tänään ei tehnyt sen asian eteen mitään. Eli nämä on niitä asioita, joita olen itse oivaltanut. Ja totta kai meille kaikilla kuuluu hyviä ja huonoja päiviä elämään. Sitä en tarkoita. Voi olla jonain päivän huono päivä ja pitää antaakin sen olla huono päivä.

Viime viikolla esim. mulla oli vähän semmoinen matala energia koko viikon. Olin mun matalassa energiassa, annoin kaikkien tuntemusten tulla. Ei tuntunut arki ihan unelmalta. Mutta siellä oli niitä pieniä palasia, mistä pidin kuitenkin kiinni. Jotka taas tänään, nyt kun mä koen, että mulla on tosi hyvä fiilis ja mun energiat on nousussa, niin mä huomaan, että kun mä oon pitänyt niistä pienistä palasista kiinni, jotka tukevat sitä pilaria, pitää sen pystyssä, niin on paljon helpompi taas palata rakentamaan sitä unelma-arkea, energiaa on, niin se tuntuu vielä ekstra ihanalta.

Toivon, että sä oot kiinni tästä ajatuksesta. Minkään ei tarvitse olla täydellistä, mutta muista, että ne sun päivittäiset pienetkin asiat, mitä sä teet, niin ne on ne, jotka tukee sitä sun unelma-arkeen ja unelma-elämää.

Hyvä muistutus on se, että kun mietit vaikka niitä asioita, että minkälaisia rutiineja kannattaisi tehdä tai mitä tapoja rakentaa sinne elämään, jotta omat unelmat toteutuu, tai eläisi sellaista arkea, mistä oikeasti tykkää ja nauttii, ja että se ei ole super stressaavaa kiireistä, niin pohdi myös sitä, että mistä tulisi luopua, jotta luot tilaa hyvälle?

Unelma arki – viides askel


Mistä sinun tulisi luopua? Jotta sä voit luoda tilaa hyvälle. Tämä on tosi tärkeä ajatus, jota kannattaa pitää mielessä, kun rakentaa omaa unelma-arkeaan. Se ei ole aina sitä, että me lisätään sinne jotain uutta, vaan joskus ja hyvin usein se on sitä, että me luovutaan asioista, jotka enää palvele meitä, ei tue sitä unelma-arkea, mitä me haluttaisiin elämää, elää tai ei tue niitä tavoitteita, mitä me haluttaisiin saavuttaa.

Ja se, että me luovutaan joistaan asioista, niin se oikeasti luo tilaa niille rutiineille, niille tavoille, joilla voidaan taas tuoda sitä hyvää oloa. Se on niin tärkeä muistaa. Aina ei tarvita jotain lisää, vaan välillä on tosi tärkeä luopua jostain. Tosi tärkeänä on se, että teet suunnitelman tämän toteuttamiseen, mutta käytä oikeasti vain 1 prosentti suunnitteluun ja 99 prosenttia tekemiseen.

Me niin usein seurataan semmoista mallia, jossa käytetään 99 prosenttia suunnitteluun ja vain 1 prosentti tekemiseen. Kun olisi tosi tärkeää, muistaa, että vaikka suunnittelu on tärkeää, se on vain osa sitä työtä, osa sitä onnistumista. Kirjota ylös nyt, että mikä on sun suunnitelma. Milloin sä teet mitäkin, miltä sun aamut näyttää, päivät, illat? Mistä voit luopua, jotta luot lisää tilaa? Paljon vietät aikaa somessa? Miten sä voit vähentää sitä jne.

Ja tee suunnitelma sen toteuttamiseen, mutta sitten ala tekee niitä asioita. Eli älä jää kiinni vaan siihen suunnitteluun, älä jää kiinni siihen yliajatteluun, mulla on yliajattelustakin tosi hyvä podcast-jakso, käy kuuntelemassa se. Älä jää kiinni sun mielen rajoituksiin, että mikä on mahdollista ja mitä pitäisi tehdä ja älä jää liikaa miettimään sitä isoa kuvaa.

Tee unelma-arki suunnitelma

Oikeasti keskity ihan siihen pieneen päivittäiseen juttuun. Teet siitä itsellesi mahdollisimman helppoa. Ja se oma isompi visio mahdollisimman pieniin palasiin ja vies sinne arjen tasolle.

Tee suunnitelma ja ala toteuttaa. Kalenteroi niitä asioita, jos se auttaa sua ja laita muistutuksia sun puhelimeen, afirmaatio lappuja ympäriinsä, niin kuin whatever works for you, niin do it. Tietyllä tavalla ota se sun elämä itse haltuun, koska kukaan ei voi tehdä sitä sun puolesta. Ja unelma arkea mun mielestä tukee tosi paljon erilaiset henkiset harjoitukset.

Miksi mä puun tietoisuustaidoista, niin mä uskon, että tänä päivänä jos koskaan me tarvitaan enemmän tietoisuustaitoja kuin ikinä ennen. Että meillä on niin paljon ärsykkeitä, meillä on niin paljon haasteita, velvollisuuksia, paineita, ja jos me ei voida vaikuttaa ulkoiseen maailmaan, mikä hyvin usein on se, että me ei voida vaikuttaa ulkoiseen maailmaan, niin me voidaan kuitenkin vaikuttaa meidän sisäisen maailmaan.

Me voidaan aina vaikuttaa siihen, mitä mä voin sisäisesti. Olenko omassa energiassa? Olenko tasapainossa? Voinko hyvin? Olenko onnellinen? Koenko merkityksellisyyttä? Ja se kaikki lähtee mindfulness- ja tietoisuustaidoista. Siitä, että me kehitetään itsetuntemusta, kehotuntemusta, jaksamista, palautumista, kaikkea mikä liittyy tietoisuustaitoihin.

Jos haluamme muuttaa jotain elämässä, meidän pitää tulla tietoiseksi siitä. Unelma-arjen rakentamisessa on niin tärkeetä pysähtyä sen äärelle, että mikä toimii, mikä ei, eli olla tietoinen siitä, ja sitten lähteä muuttaa niitä tapoja parempaan. Vasta sieltä alkaa rakentua se unelma-arki, sieltä alkaa rakentua se unelma-elämä, koska unelma-arki, ne pienet askeleet myös luovat sen unelma-elämän.

Ja sitten kaikki isot jutut on aina vaan ihanaa plussaa, taikapölyä, siellä päällä. Ja totta kai me otetaan ne kiitollisena kaikki vastaan.

Hei mä toivon että sä tykkäsit tästä jaksosta, mä toivon että tämä antaisi sulle inspiraatiota pimeeneviin päiviin. Ja jos sä tykkäsit tästä niin mä arvostaisin todella paljon että jos jaat jakson sun ystävälle joka kaipaa tätä. Tai jaat sun omassa sosiaalisessa mediassa esim Instagramissa ja tägäät mut @Adamasofia niin mä jaan se tosi mielelläni myös mun kanavassa. On ihanaa aina nähdä teidän jakoja ja muutenkin kuulla teidän palautteita. Ja aina kun joku laittaa viestin, että tykkäsi tai sai jonkun oivalluksen tästä podcastista, niin se merkitsee enemmän kuin uskotkaan. Eli kiitos ihan jokaisesta palautteesta.

Kuullaan taas ensi viikolla ja siihen asti toivotan sulle aivan super ihanaa unelma-arjen toteuttamista sinne.