Blogi

Hengitys lisää energiaa ja tasapainoa

5 asiaa, jotka muuttuu elämässä mindfulness ja hengitysharjoitusten myötä, Mindful -hetki podcast jakso #61.

1. Levottomuus vähenee ja hermosto tasapainottuu

Hengitys on elämämme perusta, mutta emme yleensä kiinnitä siihen huomiota. Kun aloitin tietoisen hengittämisen harjoittelun, huomasin valtavan eron. Säännölliset hengitysharjoitukset auttoivat minua rauhoittumaan ja vähensivät stressiä. Yksinkertainen harjoitus, kuten syvään hengittäminen ja uloshengittäminen hitaasti, voi auttaa tasapainottamaan mieltäsi ja kehoasi sekä tasapainoittaa hermostoa nopeastikin. 

2. Tietoinen läsnäolo arjessa

Toinen tapa, miten mindfulness auttoi minua, oli tietoinen läsnäolo arjessa. Opettelin keskittymään siihen, mitä tein juuri sillä hetkellä, olipa kyseessä sitten aamiaisen valmistaminen tai kävely luonnossa. Tämä auttoi minua nauttimaan enemmän elämästäni ja vähentämään stressiä, joka usein syntyy huolehtimisesta menneestä tai tulevasta. Opin olemaan läsnä tässä hetkessä enkä elä enää menneessä tai tulevaisuudessa. Keskittymiskyky on myös vahvempaa kuin ennen. 

3. Stressinhallinta ja tunnetaitojen kehittäminen

Mindfulness auttoi minua myös hallitsemaan paremmin stressiä ja kehittämään tunnetaitojani. Kun opin olemaan tietoinen tunteistani ja ajatuksistani, pystyin reagoimaan niihin lempeämmin ja järkevämmin. Tämä vahvisti minun psyykkistä ja emotionaalista hyvinvointiani. 

4. Vähentynyt kiire ja tuntemus kiireestä muuttuu 

Ennen tuntui, että kiire otti aina vallan minusta ja stressaannuin helposti. Nykyään kiirettä tuntuu oleman vähemmän, kun olen oppinut priorisoimaan ja järjestämään arkeani paremmin, mutta myös kokemukseni kiireestä on muuttunut. 

5. Kasvanut itseluottamus ja myönteinen asenne

Lopuksi, mindfulness auttoi minua kasvattamaan itseluottamustani ja kehittämään myönteistä asennetta elämään. Tietoisuus omista ajatuksista ja tunteista auttoi minua tunnistamaan negatiiviset ajatusmallit ja korvaamaan ne myönteisillä. Tämä vaikutti positiivisesti minun itsetuntooni ja yleiseen elämänlaatuuni.

Kun itsetuntemusta ja luottamus kasvoi, myös omien tarpeiden tunnistaminen helpottuu (ja niihin vastaaminen myös)

Yhteenvetona, mindfulness- ja hengitysharjoitukset voivat olla voimakas työkalu hyvinvoinnin parantamisessa. Ne auttavat sinua olemaan läsnä omassa elämässäsi, hallitsemaan stressiä, parantamaan unen laatua, kehittämään tunnetaitojasi ja kasvattamaan itseluottamustasi. Toivon, että nämä vinkit innostaa sinua kokeilemaan näitä harjoituksia ja viemään hyvinvointisi seuraavalle tasolle.