Blogi

Hengitys

Miten harjoittaa hengitystä?

Kun olet fyysisesti tai emotionaalisesti stressaantunut, se vaikuttaa siihen, miten hengität. Hengitys auttaa rauhoittamaan stressiäsi ja tuomaan tasapainoa kehoosi. Joten, miten se toimii, ja mitä ovat hengitystekniikat?

Hengityksen ymmärtäminen
Breathwork on tällä hetkellä trendikästä, mutta se ei ole uutta. Ihmiset ovat harjoittaneet hengitysharjoitusta tuhansia vuosia, ja sen juuret ovat joogassa. Hengitystyön perusideana on vapauttaa myrkkyjä ja stressiä uloshengityksen yhteydessä ja ravita mieltäsi ja kehoasi sisään hengitettäessä.

Hengityksen edut

Hengitystyön tutkimus on lupaavaa. Hengityksen mahdollisia terveyshyötyjä ovat:

 • Veren pH:n alkalointi
 • Tulehdustilaa alentava vaikutus
 • Kohottaa mielialaa

Hengityksellä voi myös olla myönteinen vaikutus keskushermostoon. Kun tunnet olosi stressaantuneeksi, hengityksesi muuttuu nopeaksi ja matalaksi. Tämä rajoittaa hapen pääsyä verenkiertoon. Aivosi kertovat kehollesi, että uhka on olemassa, ja kehosi reagoi taistelemalla tai pakenemalla.

Kun otat aikaa hidastaaksesi ja hengität määrätietoisesti syvään ja hitaasti, kerrot aivollesi, että kaikki on kunnossa. Aivosi viestivät kehollesi, että on turvallista rentoutua. Taistele tai pakene -vaste heikkenee ja kehosi voi alkaa taas toimia normaalisti.

Hengitystekniikat

Syvä vatsan hengitys. Tämä tekniikka käyttää pitkää, syvää hengitystä. Kun hengität, voit visualisoida hengityksesi täyttävän kehosi. Vatsasi ja rintakehäsi tulee laajentua sisäänhengitettäessä. Kun hengität ulos, rintakehäsi rentoutuu ja napa vetäytyy takaisin selkärankaa kohti. Tämän tyyppinen syvä hengitys käskee kehosi rentoutumaan.

4-7-8 hengitys. Tässä tekniikassa lasket lyöntejä, kun hengität sisään ja ulos, mikä on tapa hiljentää ja keskittyä mielesi. Hengitä sisään neljä lyöntiä, pidätä hengitystäsi seitsemän lyöntiä ja hengitä sitten ulos kahdeksan lyöntiä. Pidempi uloshengitys rohkaisee sinua tyhjentämään keuhkot kokonaan.

Vaihtoehtoinen sieraimen hengitys. Aloita oikealla peukalollasi painamalla oikeaa sieraimeen. Hengitä sisään käyttämällä vain vasenta sierainta ja pidätä hengitystäsi, kun vaihdat puolta. Vapauta oikea peukalosi ja paina oikeaa etusormea ​​vasempaan sieraimeen, kun hengität ulos oikean sieraimen kautta. Pysähdy, vedä toinen syvään henkeä ja vaihda sitten uudelleen. Tämäntyyppinen hengitystekniikka auttaa tasapainottamaan mielesi ja kehosi.

Tulen henkäys. Tämä on edistyneempi tekniikka. Kun hengität, vatsalihaksesi ovat rentoutuneet. Kun hengität ulos, kytke ytimeesi työntämään ilmaa ulos kehostasi. Tämä hengitystekniikka saattaa vaatia harjoittelua. Kun se on saavutettu, se auttaa luomaan vakautta.

Holotrooppinen hengitys. On parasta, että kokenut ohjaaja auttaa sinua harjoittelemaan tätä tekniikkaa. Ajatuksena on saavuttaa jatkuva sisään- ja uloshengitysmalli ilman taukoa välissä. Tämäntyyppinen hengitys täyttää kehosi hapella ja uudistaa solujasi.

Hengitystyön hyödyt


On helppoa kokea itsensä stressaantuneeksi ja hallitsemattomaksi. Kun keskityt hengittämiseen, annat kehollesi mahdollisuuden palautua ja palaudut samalla stressin negatiivisista sivuvaikutuksista.

Hengityksen fyysisiä terveyshyötyjä voivat olla:

 • Tasapainoinen verenpaine
 • Enemmän aikaa syvässä unessa
 • PTSD:n ja trauman tunteen vähentäminen
 • Vahvempi hengitystoiminto
 • Parempi immuunijärjestelmä
 • Stressihormonien vapautuminen kehosta

Emotionaalisia etuja voivat olla:

 • Vähemmän masennuksen ja ahdistuksen tunteita
 • Parempi henkinen keskittyminen
 • Riippuvuuskäyttäytymisen väheneminen
 • Anna tunnearpien parantua
 • Parempi näkemys elämään
 • Tyytyväisyys ja ilo

Hengitys, kuinka tehokasta se on?

Hengitys vaatii keskittymistä, joten voi kestää aikaa kehittää kykyäsi keskittyä tekniikoihin. Jos melu ja ympärilläsi olevat tapahtumat häiritsevät sinua hengitysharjoituksen aikana, hengitysharjoitus ei välttämättä ole yhtä tehokasta. On kuitenkin hyvä muistaa kuten aina että harjoittelun ei tarvitse olla täydellistä ja hyödyt jo lyhyistä harjoituksista.