Blogi

Johanna Puhakka – Löydä intohimosi

AITOJEN INTOHIMOJEN TOTEUTTAMINEN ja intuition seuraaminen elämässä – Johanna Puhakka | Mindful -hetki podcast jakso #66

Tällä viikolla podissa keskustelen näyttelijä, podcast-juontaja Johanna Puhakan kanssa intohimosta. 

Johanna on näyttelijä, joka on opiskellut Master of Arts koulutuksessa pääaineenaan Acting. Lisäksi hän tekee sisällöntuotantoa, toimii podcast-juontajana ja rakastaa henkistä maailmaa.

Miten löydät intohimosi ja seuraat sitä? 

Pohjimmiltaan intohimo on vetovoimaa, joka saa sinut investoimaan aikaa ja energiaa yhä uudelleen ja uudelleen tunteaksesi intohimosi kohteen paremmin ja nauttiaksesi hyvästä olosta, jota koet, kun seuraat intohimojasi.

Uskon, että intohimo on kuin nuoli, joka osoittaa sinut niihin kokemuksiin, jotka koskevat elämäsi suurempaa tarkoitusta. Se vihjaa sinulle asioista, jotka tekevät sinusta ainutlaatuisen. 

Mutta mitä tarkoittaa “löytää intohimosi”?

Monille intohimo näyttäytyy kuin vihjeinä – se on jotain, mikä saa sinut hukkaamaan ajantajun. Esimerkiksi harrastus, joka kutsuu sinua tavalla, jota muut asiat eivät. Saatat löytää aluksi vain pienen siemenen, mutta se kasvaa ja kukoistaa, jos viljelet sitä. 

Ongelmana on se, että usein elämän kiireet vie mennessään ja saattaa unohtaa 

mikä  on itselleen todella tärkeää. 

Tässä mindfulness eli tietoisuustaidot on sinulle hyödyksi!

3 tapaa intohimon paljastamiseen

1) Selvitä arvosi 

Mikä on sinulle todella tärkeää elämässä? Mihin uskot? Mikä tuo sinulle eniten iloa tai valoa? 

Harjoitus: Ajattele arvoihisi liittyvää asiaa ja kuinka sitä voitaisiin hyödyntää työssä tai harrastuksessa. Istu hiljaa, hengitä sisään ja ulos, pidä kohde mielessäsi ja anna ajastusten tulla. Älä työnnä asioita sivuun, vaan hyväksy ne sellaisenaan. Ole avoin sille, mitä sisälläsi syntyy.

2) Tunnista esteesi

Se voi olla ajan puute, resurssit tai jopa mielikuvituksen puute.

Harjoitus: Pohdi; mikä on tielläni? Miten voin kiertää esteet? Kuuntele sisältäsi vastauksia. Kun esteitä syntyy – “en voi perustaa omaa yritystäni, koska minulla ei ole taitoja” – yritä käyttää sanaa “vielä”. Minulla ei vielä ole taitoja, mutta voin oppia ne. Ole rehellinen ja sitten rohkea.

3) Muista supervoimasi

Mitä teet todella hyvin? Onko sinulla tilaa toteuttaa sitä? Lapset usein vastaavat tähän aikuista estottomammin. 

Harjoitus: Kuvittele itsesi lapsena. Mitä rakastit tehdä ja missä tiesit olevasi hyvä? Muista miltä se tuntui. Onko se edelleen totta? Mikä muu nyt on totta?