Blogi

Emilia Vuorisalmi – Rakkauden voima

Rakkauden parantava voima – haastateltavana Emilia Vuorisalmi | Mindful -hetki podcast jakso # 69

Tällä viikolla podissa keskustelen äiti, lääkäri, tietokirjailija ja yrittäjä Emilia Vuorisalmen kanssa rakkauden parantavasta voimasta.

Miten mindfulness ja rakkaus sitten liittyvät toisiinsa? Ne molemmat painottavat läsnäoloa, myötätuntoa, empatiaa, emotionaalista säätelyä, hyväksyntää ja syvää yhteyttä.

Rakkaus sisältää usein voimakkaiden tunteiden hallintaa ja navigointia, ja mindfulness voi auttaa käsittelemään niitä taitavammin.

Miten vaalit ihmissuhteitasi on yhteydessä siihen, miten pidät huolta itsestäsi. Et voi olla tasapainoinen vanhempi tai ystävä jos olet jatkuvasti stressaantunut ja hukassa itsesi kanssa. Jos haluat kommunikoida uskottavasti tunteistasi, täytyy sinun tunnistaa ne tunteet itsessäsi, mutta myös oppia aidosti kuuntelemaan toista. 

Mindfulness harjoitusten avulla lisäät myös itsemyötätuntoa, mikä on välttämätöntä terveiden ja rakastavien ihmissuhteiden muodostumiselle. Kun rakastat ja hyväksyt itsesi, on helpompi antaa ja vastaanottaa rakkautta muilta. Tämä on erityisen tärkeää myös vanhempana, sillä esimerkilläsi opetat lastasi näkemään itsensä myötätuntoisesti.  Mindfulnessin harjoittaminen voi auttaa sinua kehittämään ja ilmaisemaan rakkautta aidommin suhteissasi, sekä itsesi että muiden kanssa.

Kurkkaa viikon mindful -vinkki elämäsi mindfulnessin hyödyistä ihmissuhteissa.

Emilian löydät: https://docemilia.com/fi/ / IG: @docemilia

MINDFULNESS IHMISSUHTEISSA

Kommunikoit paremmin:

Mindfulness parantaa kykyäsi kuunnella aktiivisesti ja tuomitsematta. Kun olet täysin läsnä keskustelussa, ymmärrät todennäköisemmin kumppanisi näkökulman ja reagoit harkiten, mikä vähentää väärinkäsityksiä ja konflikteja. Lasten kanssa tämä on myös tärkeä taito, sillä lapsi aistii jo pienestä, oletko läsnä vai et. 

Emotionaalinen säätely:

Mindfulness auttaa sinua tulemaan tietoiseksi omista tunteistasi ja reaktioistasi. Tämän itsetietoisuuden avulla voit hallita tunteitasi tehokkaammin ja estää impulsiivisia ja loukkaavia reaktioita suhteen haastavina hetkinä. 

Hyväksyntä:

Mindfulness rohkaisee hyväksymään tuomitsematta, ei vain omien ajatusten ja tunteiden, vaan myös kumppanisi ja lastesi ajatusten ja tunteiden hyväksymiseen. Tämä voi johtaa hyväksyvämpään ja rakastavampaan suhteeseen, jossa molemmat osapuolet tuntevat olevansa arvostettuja sellaisina kuin he ovat. 

Pidä itsestäsi huolta: 
Mindfulness korostaa itsemyötätuntoa ja itsestä huolehtimista. Kun molemmat kumppanit pitävät huolta itsestään, he voivat tuoda parhaansa suhteeseen, mikä lisää tyytyväisyyttä ja onnellisuutta